Din guide för padelracket

Tips

Vilket padelracket ska man välja?

1. Det finns i huvudsak tre olika standarformer på padelrack.
Diamantformat :
Racket som är lämpligt för den avancerade spelaren. Man brukar säga att "sweetspoten" på dessa racket är mindre och placerade längre upp på racket vilket gör de svårare att hantera som nybörjare.

Tårformat:
Racket som är lämpligt för medium och avancerade spelare. "Sweetspoten" på dessa racket är placerade längre upp på racket men lite större än Diamant.

Runtformat:
Racket som är den bästa för nybörjaren. "Sweetspoten" på dessa racket är relativt stora och placerade mitt på racket vilket gör det betydligt mer förlåtande och lättare att hantera som nybörjare. Vikten på racket är dessutom mer jämt fördelat

2. Tjockleken på ditt rack
De flesta racket är 36 mm till 38 mm. Tjockare racket väljs ofta av spelare som slår bollen hårt medans tunnare är lite enklare att hantera som nybörjare.

3. Material som används
De flesta kanter är gjorda av fiberglas eller och ibland ligger även en extra skyddsremsa som kan vara utbytbar för skydda mot slag i bur eller glaset. Ytan på racket kan innehålla olika typer av sammansättningar som fiberglas, carbon, 3K carbon, 12K carbon, Kevlar eller 18K carbon. Dessa material i stigande ordning där 18K ligger i topp då egenskaperna av hållbarhet och flexibilitet är i toppklass medans fiberglass är ett ingångsracket. Innehållet i recket är ofta gjort av ett mjukare material(Foam) och ett hårdare material(EVA). Allt är ett peronaligt val och vad som passar spelarens förmåga och spelstil.

4. Slutsats
Nybörjare: Använd ett lättare och tunnare racket med en rund form

Mediumspelaren: Välj ett lagom tungt racket med tårform med 38 mm

Advanced players: Use any shape or weight. Most players will make the most of their talent by utilizing diamond shaped, heavier rackets, 38mm thick.

Damer: Ett lättare racket är bättre och sedan vilken nivå man är på. Det finns ofta speciellt utformade racket som passar dam

Barn: använd ett lättare, tunnare och mindre racket. Det finns ofta speciellt utformade racket som passar barn

Länk till våra padelrack

KLICKA HÄR